latinica  ћирилица
17/10/2018 |  15:09 ⇒ 15:12 | Autor: RTRS

Ivancov čestitao Cvijanovićevoj pobjedu na izborima

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH Petrom Ivancovim.
Petar Ivancov i Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Petar Ivancov i Željka CvijanovićFoto: RTRS

Tokom sastanka sagovornici su razmijenili mišljenje o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, s posebnim akcentom na protekle opšte izbore.

Ambasador Ivancov je ovom prilikom čestitao predsjednici Cvijanović na rezultatima ostvarenim na proteklim opštim izborima i poželio joj mnogo uspjeha u obavljanju budućih zadataka kao predsjednice Republike Srpske.

Cvijanovićeva i Ivancov izrazili su očekivanja da će se što prije pristupiti procesu formiranja vlasti na svim nivoima u BiH.

Predsjednica Cvijanović je izrazila zadovoljstvo stepenom ostvarene ekonomske i političke saradnje Republike Srpske i Ruske Federacije, te se zahvalila ambasadoru Ivancovu za podršku koju njegova zemlja, kao dokazani prijatelj, pruža Republici Srpskoj.

Ovom prilikom predsjednica Vlade je podsjetila na važnost nedavne posjete ministra inostranih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova za sve institicije i građane Republike Srpske, izrazivši zahvalnost na iznesenim principijelnim političkim stavovima.

Sagovornici su istakli da su u proteklom periodu ostvareni bogati rezultati praktične saradnje u svim segmentima, te izrazili uvjerenje da će se međusobno političko razumijevanje i privredna saradnja nastaviti i u narednom periodu.