latinica  ћирилица
18/10/2018 |  08:43 | Autor: SRNA

Tokom dana naoblačenje

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će tokom prijepodneva preovladavati stabilno i toplo vrijeme, ali će prolazno naoblačenje prvo zahvatiti sjevrene predjele, odakle će se do večeri proširiti na planine, kao i istočne i jugozapadne krajeve.
Јesen - Foto: RTRS
ЈesenFoto: RTRS

Tokom prijepodneva povećanje oblačnosti na sjeveru, što će se tokom dana proširiti i na planine, dok će vedrije i sunčanije ostati na jugu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana na sjeverozapadu je moguća poneka kap kiše, što se popodne i prema večeri može očekivati i na planinama, kao i na istoku i jugozapadu.

Duvaće slab i promjenljiv vjetar sjevernih smjerova, tokom dana prolazno umjeren, a u planinama i na jugu sjeveroistočni, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša dnevna temperatura iznosiće 23, na istoku i jugu do 25 stepeni Celzijusovih.

Јutro je promjenljivo oblačno na krajnjem zapadu i sjeverozapadu, u ostalim predjelima vedro ili sa malom do umjerenom oblačnošću, a oko rijeka i po kotlinama s maglom.

Temperatura u 8.00 časova: Sokolac nula, Gacko tri, Rudo i Višegrad četiri, Čemerno, Nevesinje, Bijeljina i Bugojno pet, Foča, Srebrenica, Tuzla, Zenica, Livno, Ribnik i Han Pijesak šest, Sarajevo, Drinić, Brčko, Bjelašnica i Bileća sedam, Doboj i Šipovo osam, Banjaluka, Mrkonjić Grad, Prijedor, Zvornik i Јajce devet, Novi Grad i Bihać 10, Krupa na Uni 11, Trebinje 13, te Mostar 15 stepeni Celzijusovih.