latinica  ћирилица
18/10/2018 |  17:53 ⇒ 19:37 | Autor: SRNA

Đokić - Daoči: Obostrana spremnost za saradnju u više oblasti

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izrazio je tokom razgovora u Kini sa Tun Daočijem, viceguvernerom kineske provnicije Hubei, zadovoljstvo zbog obostrane spremnosti za saradnju u više oblasti, a naročito u oblasti energetike i industrije.
Đokić - Daoči - Foto: SRNA
Đokić - DaočiFoto: SRNA

"Vlada Republike Srpske pružiće punu podršku kineskim kompanijama s ciljem realizacije započetih i budućih projekata", rekao je Đokić, koji je u Kinu doputovao povodom učešća na Forumu o svjetskom proizvodnom kapacitetu i poslovnoj saradnji, a koji se sutra i u subotu, 20. oktobra, održava u gradu Vuhan u provinciji Hubei.

Daoči je zahvalio Đokiću na dolasku u Kinu, istakavši da je za njih veoma značajno što će Vlada pružiti svu moguću podršku kineskim kompanijama, naročito kompaniji "Tri klisure" i Kineskoj međunarodnoj korporaciji za vode i električnu energiju /China International Water and Eletric Corporation - "CWE"/ u realizaciji projekata, a na osnovu potpisanog Memoranduma o saradnji.

Sastanku je prisustvovao i generalni direktor kineske kompanije "CWE" Liu Zeng, saopšteno je iz Ministarstva industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske.