latinica  ћирилица
27/10/2018 |  09:20 | Autor: SRNA

"Što prije otkriti ubice policajaca"

Sindikat Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH pruža punu podršku pravosudnim i policijskim agencijama na svim nivoima kako bi se na brz i efikasan način otkrile i kaznile ubice policajaca Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.
Pucnjava na Alipašinom polju - Foto: klix.ba
Pucnjava na Alipašinom poljuFoto: klix.ba

Članovi sindikata izrazili su saučešće porodicama ubijenih policajaca koji su vršili svoju časnu dužnost, kao i svim zaposlenim u policijskim strukturama Kantona Sarajevo, prenosi portal "Kliks".

"Pružamo punu podršku pravosudnim institucijama i policijskim agencijama svih nivoa, kako bi se na brz i efikasan način otkrili, priveli pred lice pravde i sankcionisali svi izvršioci i njihovi pomagači", poručuju iz Sindikata Direkcije za koordinaciju policijskih tijela.

Iz ovog sindikata dodaju da je jučerašnje ubistvo dvojice policajaca još jedan pokazatelj kako je u pitanju častan i opasan posao, te da je potrebno konačno izvršiti dodatni napor u vezi sa materijalno-tehničkim opremanjem i osavremenjavanjem policijskih agencija na svim nivoima u BiH.

Policajci Adis Šehović i Davor Vujinović stradali su juče u sarajevskom naselju Alipašino Polje kada su na njih pucali osumnjičeni kradljivci automobila.

Šehović je ubijen na licu mjesta, dok je Vujinović podlegao usljed teških povreda glave u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

U toku je velika policijska potraga za počiniocima u koju su uključene sve policijske agencije u BiH.