latinica  ћирилица
01/11/2018 |  15:00 ⇒ 15:11 | Autor: SRNA

Čubrilović i Berton otvorili parlamentarnu biblioteku

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i šef Misije OEBS-a u BiH Brus Berton otvorili su parlamentarnu biblioteku.
Nedeljko Čubrilović i Brus Berton (foto: narodnaskupstinars.net) -
Nedeljko Čubrilović i Brus Berton (foto: narodnaskupstinars.net)

Čubrilović je naveo da će biblioteka u prostorijama Narodne skupštine i dalje biti opremana, iako i sada ima interesantnih naslova za poslanike i predstavnike medija.

"Istorija se ponavlja, vraćamo biblioteku u ove prostorije. Nadam se da će biti na raspolaganju svima koji imaju potrebu da se služe ovom literaturom", rekao je Čubrilović novinarima u Banjaluci nakon sastanka sa Bertonom i otvaranja biblioteke.

Naglasio je da je sa šefom Misije OEBS-a u BiH razgovarao o proteklim izborima i nekim zakonskim rješenjima koja bi trebalo pripremati.

"Nadam se da će novi saziv parlamenta, ne samo uvažiti preporuke koje smo danas mogli da čujemo, već da će ta zakonska rješenja biti i predmet interesovanja poslanika u narednom sazivu", naveo je Čubrilović.

Zahvalio je Bertonu za pomoć na otvaranju biblioteke.

Berton je rekao da Misija OEBS-a ima dugotrajnu i odličnu saradnju sa Narodnom skupštinom Srpske, kao i sa ostalim tijelima i  da se nada da će tako biti i ubuduće.

"Imali smo plodan sastanak na kojem smo razgovarali o mogućim zakonodavnim izmjenama koje će omogućiti bolju budućnost, ali smo danas ovdje, prije svega , zbog otvaranja biblioteke", objasnio je Berton.

Istakao je da biblioteka ima višestruku namjenu pa će, tako, moći biti korištena za istraživanja, ali i za sastanke.

"Biće dostupna javnosti, mladima, studentima za njihova istraživanja, razmjenu iskustava i znanja. To je nastavak izvanredne saradnje koju imamo sa Narodnom skupštinom", rekao je Berton.