latinica  ћирилица
07/11/2018 |  17:34 | Autor: SRNA

Hern: Biznis-forum - prilika za promociju distrikta

Supervizor za Brčko Denis Hern danas je na otvaranju Drugog biznis-foruma naglasio da je taj skup prilika za promovisanje distrikta kao zajednice pogodne za investiranje, prvenstveno stvaranjem novih poslovnih prilika i jačanjem partnerstva kreatora politike i predstavnika poslovne zajednice.
Gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić i novoimenovani supervizor za Brčko Denis Hern - Foto: SRNA
Gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić i novoimenovani supervizor za Brčko Denis HernFoto: SRNA

Hern, koji je i prvi zamjenik visokog predstavnika, istakao je potrebu stvaranja povoljnih uslova za razvoj privrede, navodeći da politička i institucionalna stabilnost i efikasnost, vladavina prava i kontinuirana opredijeljenost za reforme stvaraju okvir koji pogoduje zdravoj ekonomiji i prosperitetnom društvu, saopšteno je iz OHR-a.

Tokom dana Hern se sastao sa gradonačelnikom Brčko distrikta Sinišom Milićem, zamjenikom gradonačelnika Antom Domićem, te sa predsjedavajućim Skupštine Esedom Kadrićem i zamjenikom predsjedavajućeg Ivom Filipovićem, a na sastanku je bilo riječi o institucionalnoj stabilnosti, efikasnosti, jačanju vladavine prava i borbi protiv korupcije.

Supervizor je pohvalio usvajanje zakona koji će omogućiti uvođenje fiskalnih kasa u Brčkom, što je važan doprinos borbi protiv sive ekonomije u BiH, dodaje se u saopštenju.