latinica  ћирилица
08/11/2018 |  11:35 | Autor: SRNA

Policijska uprava Doboj: Za pet dana uhapšeno 11 pijanih vozača

Dobojska policija je tokom pet dana pojačane kontrole učesnika u saobraćaju uhapsila 11 lica zbog vožnje pod dejstvom alkohola, dok je evidentirano 286 vozača koji su prekoračili brzinu, saopšteno je iz dobojske Policijske uprave.
Policija Srpske - Foto: RTRS
Policija SrpskeFoto: RTRS

Iz policije navode da je od 1. do 5. novembra realizovana ova republička akcija usmjerena na kontrolu brzine kretanja vozila i prisustvo alkohola u krvi kod vozača motornih vozila, tokom koje je kontrolisano 886 učesnika u saobraćaju.

U ovom periodu, 286 vozača je prekoračilo brzinu, od kojih je kod 239 zabilježeno prekoračenje do 20 kilometara na čas, kod 39 od 21 do 30 kilometara na čas, dok je osam vozača prekoračilo brzinu više od 31 kilometar na čas.

Alko-testu je podvrgnuto 597 vozača, dok su dva odbila alko-testiranje.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja su isključena i sankcionisana 93 vozača, od kojih je 11 uhapšeno.

Kontrola saobraćaja naročito je bila pojačana na mjestima i dionicama na kojima je evidentirano najviše saobraćajnih nezgoda sa posljedicama po lica.

Iz Policijske uprave Doboj najavljuju da će i u narednom periodu sprovoditi slične aktivnosti radi poboljšanja ukupnog stanja bezbjednosti na putevima koji su u njihovoj nadležnosti.

"Vožnja u alkoholisanom stanju zajedno sa drugim faktorima, uz povećanu brzinu, jedan je od najčešćih uzroka saobraćajnih nezgoda koje mogu biti kobne za sve učesnike saobraćaju", navedeno je u saopštenju dobojske Policijske uprave.