latinica  ћирилица
08/11/2018 |  16:02 ⇒ 18:11 | Autor: RTRS

Univerzitet u Banjaluci promovisao 31 doktora nauka

Na Univerzitetu u Banjaluci danas je promovisan 31 doktor nauka.

Dijana Zrnić, profesor je Engleske pravne terminologije na Pravnom fakultetu Banjaluka. Doktorirala je na Filološkom fakultetu iz interdisciplinarne oblasti "Pravo i književnost".

- Kod nas interdisciplinarnost još nije dovoljno prepoznata niti zastupljena, tako da je ovo bilo osvježenje u naučnom i socio-kulturnom smislu - rekla je Zrnićeva i dodala da se za Univerzitet u Banjaluci odlučila zbog kvaliteta predavača, ali i zbog cijene odbrane doktorske disertacije.

Senad Murtić iz Sarajeva, svoju doktorsku disertaciju branio je na Poljoprivrednom fakultetu u Banjaluci, zbog, kako je istakao, povoljnijih finansijskih uslova.

Svi kandidati doktorirali su po starom planu i programu. Rektor Radoslav Gajanin kaže da se u budućnosti očekuju doktori nauka koji studiraju po bolonjskom procesu.

- Univerzitet je ponosan na svoje doktore nauka, koji su dostigli najvišu titulu u akademskoj zajednici - rekao je Gajanin i dodao da podaci pokazuju da godišnje na ovom univerzitetu doktorira između 20 i 35 doktora nauka.

Disertacije ovogodišnjih doktoranata dijelom su publikovane i u vodećim međunarodnim naučnim časopisima.