latinica  ћирилица
08/11/2018 |  19:05 ⇒ 22:23 | Autor: SRNA

Špirić: Probleme rješavati bez stranih uticaja

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić rekao je da da se u BiH mora razgovarati o otvorenim pitanjima i naglasio da podržava unutrašnji dijalog, bez miješanja ijedne strane zemlje.
Nikola Špirić - Foto: RTRS
Nikola ŠpirićFoto: RTRS

"Koliko god bilo teško i koliko god bilo otvorenih pitanja o njima se mora razgovarati. Ne očekujemo da nam to riješe susjedne zemlje. Moramo odrasti politički", istakao je Špirić za N1.

On smatra da je novoizabrani srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čovjek koji ima snažnu riječ i može doprinijeti rješavanju pitanja.

"Mislim da je za nas dobro da pružimo ruke jedni drugima i radimo za interes građana. Mislim da možemo sami donositi odluke bez stranih uticaja, ja tako čitam njegove poruke", kaže Špirić.

On je naveo da nivo političke stabilnosti određuju birači, tako i u Republici Srpskoj, gdje je pobijedila najveća partija.

"Vjerujem da će mandatar koji će biti potvrđen ubrzo imati koncept nove vlade. Ubijeđen sam da će Republika Srpska do kraja godine imati usvojen budžet i da će raditi prema programu koji smo predstavili u toku predizborne kampanje", rekao je Špirić.

On je napomenuo da je loše što se pokušava dezavuisati volja birača i da se teret uvijek kači na najveću kariku.

"To je loše. Pokazalo se 2014. godine kada je Savez za promjene izigrao volju birača", naglasio je Špirić.

Izvor: N1