latinica  ћирилица
09/11/2018 |  14:08 | Autor: SRNA

Uhapšen Pakistanac zbog krijumčarenja migranata

Službenici Јedinice granične policije Zvornik uhapsili su ilegalnog migranta pakistanskog porijekla koji je pokušao da prokrijumčari grupu od devet migranata čamcem preko rijeke Drine iz Srbije u BiH.
Granična policija (Foto: Granična policija BiH) -
Granična policija (Foto: Granična policija BiH)

Iz Granične policije BiH je saopšteno da su pripadnici zvorničke jedinice Granične policije juče, prilikom nadzora granice BiH na obali rijeke Drine, uočili ilegalne migrante, nakon čega su ih priveli u službene prostorije Јedinice.

Nijedan migrant nije posjedovao identifikacione dokumente, a u razgovoru sa
službenicima Granične policije izjavili su da dolaze iz Pakistana i Iraka.

Zvornički graničari su radom na rasvjetljavanju krivičnog djela krijumčarenje ljudi, došli do saznanja da je izvršilac migrant iz Pakistana.

Osumnjičeni Pakistanac, uz izvještaj o krivičnom djelu, biće predat Tužilaštvu BiH, a ostali ilegalni migranti pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH.

Službenici Granične policije Trebinje juče su spriječili nezakonit promet 33 kilograma rezanog duvana bez akciznih markica, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda, protiv lica čiji su inicijali A.M. biće podnesen izvještaj Tužilaštvu BiH.

Otkriveni duvan je privremeno oduzet.

Istog dana, na Međunarodnom aerodromu Sarajevo pripadnici Granične policije BiH su na osnovu raspisanih potraga uhapsili dvojicu državljana BiH.

Na letu iz Zagreba uhapšen je muškarac čiji su inicijali M.Š. /35/ za kojim je MUP Kantona Sarajevo raspisao potragu zbog krivičnih djela teška krađa i iznuda.

Na letu iz Beograda uhapšen je muškarac čiji su inicijali R.M. /25/, jer ga potražuje Osnovni sud u Gradišci zbog krivičnog djela oštećenje tuđe stvari, i on je predat službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Istog dana, prilikom izlaska iz BiH, na graničnom prelazu Rača, uhapšeno je lice čiji su inicijali A.Z. /47/, nakon što je utvrđeno da je za njim Policijska uprava Mostar raspisala potragu zbog krađe.