latinica  ћирилица
09/11/2018 |  19:29 ⇒ 20:09 | Autor: RTRS

Elektrotricikli atrakcija u Gradišci

Nova turistička atrakcija Gradiške mogli bi da postanu čistači ulica, koji sve više privlače pažnju građana. Gradska čistoća ulične čistače opremila je elektro-triciklima. Namjera je da se ovi moderni uređaji iskoriste, i u turističke svrhe, i za promociju ekologije.

Ekološki prihvatljivi tricikli za kratko vrijeme postali su prepoznatljivost Gradiške. U Gradskoj čistoći kažu da su jedinstveni u okruženju.

- Nema ih niko sigurno u Republici Srpskoj, a nema ih niko mislim ni u BiH - poručio je Željko Bilbija, direktor KP Gradska čistoća Gradiška.

Novonabavljenim sredstvima za rad zadovoljni i komunalni radnici. Osim što olakšavaju rad čistačima i atrakcija su za prolaznike.

-Lakše je mnogo za posao, ali i dosta brže se može uraditi teren, kao i svi ostali poslovi koje obavljamo. Ljudi stalno pitaju i interesuju se za ova bicikla koja su jako praktična i dobra stvar - ističe, Nenad Erak, radnik KP Gradska čistoća Gradiška.

U komunalnom preduzeću elktrotriciklima namjeravaju da upotpune sadržaje u Gradskom parku.

- U narednom periodu subotom ćemo organizovati vožnju triciklima, ali sa foteljama da vozimo djecu. To bi moglo biti jako interesantno, jer imamo ovakav park kojeg malo ko ima u Evropi - iznio je dio planova Željko Bilbija.

Ulične čistače sa elektrotriciklima osim Gradiške u okruženju ima još samo grad Rijeka u Hrvatskoj.