latinica  ћирилица
13/11/2018 |  14:14 ⇒ 14/11/2018 | 07:31 | Autor: RTRS

SP, DNS i Ujedinjena Srpska podržavaju Viškovića za mandatara (FOTO)

Funkcioneri SNSD-a, predvođeni predsjednikom stranke Miloradom Dodikom, održali su pojedinačne sastanke sa rukovodstvom SP-a, DNS-a i Ujedinjene Srpske.

Nakon sastanka SP-om, portparol SNSD-a Radovan Kovačević rekao je da socijalisti i SNSD ostaju koalicioni parnteri i u naredne četiri godine.

Sastanak SP-SNSD

"SP podržavaju prijedlog SNSD-a da mandatar za sastav nove Vlade Srpske bude Radovan Višković. SP će u punom kapacitetu biti dio buduće vladajuće strukture u Republici Srpskoj. Oni su pouzdani partneri SNSD-a", kazao je Kovačević.

Kovačević je nakon sastanka delegacija SP-a i SNSD-a, koje su predvodili lideri stranaka Petar Đokić i Milorad Dodik, naveo da nije bilo riječi o podjeli ministarstava.

DNS i SNSD ostaju koalicioni partneri i naredne četiri godine, a DNS podržava prijedlog SNSD-a da mandatar za sastav Vlade Republike Srpske bude potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković, rekao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

"U ovom trenutku imamo podršku za našeg mandatara i budućeg predsjednika Vlade", rekao je Kovačević.

 

Nakon sastanka delegacija SNSD-a i DNS-a, predvođenih liderima stranaka Miloradom Dodikom i Markom Pavićem, Kovačević je rekao da DNS ostaje dio parlamentarne većine, kao i da će na svim nivoima biti dio koalicije.

"DNS ostaje dio skupštinske većine, to je način na koji će se očuvati stabilnost Republike Srpske. Idemo u najjačem mogućem sastavu na nivo BiH", poručio je Kovačević.

On je dodao da će o mandatima biti riječi na sljedećim koalicionim sastancima.

I Ujedinjena Srpska podržala je prijedlog da mandatar za sastav nove Vlade Republike Srpske bude potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković, rekao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

"Višković će i definitivno biti novi premijer Srpske i nastaviće da radi sve što je dobro i potrebno da život u Srpskoj bude bolji", rekao je Kovačević novinarima nakon sastanka funkcionera SNSD-a, predvođenih liderom te stranke Miloradom Dodikom, sa predstavnicima Ujedinjene Srpske, koje je predvodio predsjednik te stranke Nenad Stevandić.Sastanak SNSD-Ujedinjena Srpska

Kovačević je istakao da će Ujedinjena Srpska sa četiri poslanika u Narodnoj skupštini Srpske biti dio parlamentarne većine.

"Lider te partije Nenad Stevandić biće naš poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH. Imamo nikada jači blok u Srpskoj i patriotski blok Srpske na nivou BiH", rekao je Kovačević.

On je naveo da trenutno nema informacije da li će biti razgovora SNSD-a sa grupom koju okuplja Obren Petrović iz Doboja, kao i sa NDP-om.

"Do konstitutivne sjednice Narodne skupštine više nećemo imati razgovore. Danas smo postigli dogovore o tome da ćemo biti zajedno u naredne četiri godine. Imamo poslanika u Narodnoj skupštini mnogo više nego što je dovoljno", poručio je Kovačević.

Ranije je Izvršni komitet SNSD-a odlučio da prijedlog ove stranke za mandatara za sastav Vlade Republike Srpske bude potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković.