latinica  ћирилица
21/11/2018 |  17:38 ⇒ 18:56 | Autor: SRNA

Potukli se migranti u Bihaću

U Bihaću su se danas potukla dva migranta, a veći sukob spriječili su građani koji su ih razdvojili, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.
Migranti u Bihaću (arhiv) - Foto: RTRS
Migranti u Bihaću (arhiv)Foto: RTRS

Migranti su se sukobili na ulazu u Gradsku upravu, a na snimku tuče, koji je objavljen na društvenim mrežama, vidi se i treći muškarac koji sve vrijeme stoji pored njih.

Portparol MUP-a USK Snežana Galić rekla je da je incident prijavljen policiji, koja, po izlasku na mjesto događaja, nije zatekla nikoga, prenosi portal Kliks.

- Upoznati smo o video-snimku i nastavljamo raditi na utvrđivanju identiteta osoba koje su učestvovale u tuči i kvalifikaciji događaja - navela je Galićeva.

Uprkos nedavnoj zabrani dolaska migranata u USK, na ovom području i dalje ima veliki broj migranata koji žele preći u Hrvatsku i druge zemlje EU.

Osim u Bihaću, najviše migranata ima u Velikoj Kladuši, a u posljednjih nekoliko dana veliki broj njih se nalazi i u Ključu, gdje borave pod vedrim nebom, u nekoliko improvozovanih kampova i punktova u kojima su nehumani uslovi.