latinica  ћирилица
29/11/2018 |  13:08 ⇒ 18:30 | Autor: RTRS

Sezonskim kartama do besplatnog skijanja na Јahorini, Zlatiboru i Staroj planini

Olimpijski centar Јahorina i Skijališta Srbije, potpisali, u Beogradu, Ugovor o poslovnoj saradnji koji podrazumijeva razmjenu ski-karata ove sezone. Uvezivanje ski-centara regiona, nove investicije, ulaganja u sisteme osnježavanja i mogućnost besplatnog skijanja doprinose podizanju nivoa usluga skijališta i većeg konfora za skijaše.

Direktor OC "Јahorina" Dejan Ljevnaić izavio je novinarima da je saradnja izazvala veliko oduševljenje i da bi potpisnici ugovora iskreno voljeli da što više skijaša koristi njegove mogućnosti.

"Sve ovo zajedno radimo da bismo podigli kvalitet i ugled naših ski- centara i da se bolje povežemo u regionu. Poznato je da se svi ski-centri u regionu povezuju. Јednostavno pokušavamo da uradimo slično da bi skijašima omogućili konfor", rekao je Ljevnaić.

On je naglasio da je OC "Јahorina" u posljednjem periodu unaprijedio ponudu, da sada može da garantuje novi sistem osnježivanja i 120 dana skijanja, te da je danas svečano otvoreno skijanje na olimpijskoj planini.

Direktor Јavnog preduzeća "Skijališta Srbije" Dejan Ćika pojasnio je da je ugovor o saradnji između dva centra već postojao, ali je sada osvježen.

On kaže da "Skijališta Srbije" podržavaju ovakav oblik regionalne saradnje jer doprinosi razvoju turizma.

"Kopaonik, kao najveće i najpopularnija destinacija u regionu svake godine posjećuje veliki broj turista iz Republike Srpske. Očekujemo da će naši skijaši koji skijaju na Staroj planini, Kopaoniku, Zlatiboru posjetiti i Јahorinu", rekao je on.
Ugovor o poslovnoj saradnji OC "Јahorina" i ЈP "Skijališta Srbije" u praksi znači da će svi oni koji kupe ski-pas na Јahorini moći da gratis koriste dva dana skijanja na Kopaoniku, odnosno po tri dana na Staroj planini i Zlatiboru.

Istovremeno vlasnici ski-pasa Kopaonik imaju mogućnost da četiri dana besplatno skijaju na Јahorini, a oni koji imaju ski-pas drugih ski-centara u Srbiji po dva dana.

Direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović, koji je prisustvovao potpisivanju na Beogradskom sajmu gdje je u toku "Ekspo zim", ocijenio je da je danas potpisan ugovor praktičan primjer dobre saradnje privrednih subjekata i turistički poslanika Srbije i Srpske.

"Ovim ugovorom ćemo obezbijediti da svi oni koji vole zimu imaju priliku da skijaju i u Srpskoj i u Srbiji. Ugovor je osnova da `Skijališta Srbije` i OC `Јahorina` u narednom periodu definišu zajenički turistički proizvod za kojim će moći sigurno da izađu na regionalno, evropsko i svjetsko tržište", rekao je Cicović.