latinica  ћирилица
01/12/2018 |  10:42 | Autor: SRNA

Vulović: Bez obzira na mjere Prištine, Srbi će otvoriti alternativne puteve

Član Predsjedništva Srpske liste Stevan Vulović rekao je da opština Zubin Potok za sada nema problema sa snabdijevanjem i dodao da će, ma koliko se Albanci trudili da zatvore puteve, Srbi otvoriti alternativne.
Zubin Potok (Foto: kossev.info) -
Zubin Potok (Foto: kossev.info)

"Zar zaista neko u Prištini misli da će ugasiti život u ovom delu pokrajine", pitao je Vulović.

Kada je riječ o protestima Srba zbog trgovinskog rata koji vodi Priština uvođenjem takse od 100 odsto na proizvode iz centralne Srbije, Vulović je rekao za "Politiku" da Srbi ne žele da protesti budu razlog da Priština interveniše.

On kaže da je riječ o mirnim protestima, te da će poslušati predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da po svaku cijenu očuvaju stabilnost i mir.

Vulović je rekao da je za proteklih pet godina, koliko je bio predsjednik Privremenog organa opštine Zubin Potok, ugasio sve institucije samoproglašenog Kosova, tako da u toj opštini sve funkcioniše isključivo po sistemu Srbije.

"Zubin Potok je apsolutno srpska sredina, na svaki mogući način", rekao je Vulović koji je prije nekoliko dana zbog takse od 100 odsto na robu iz centralne Srbije sa još trojicom predsjednika srpskih opština na sjeveru Kosova dao ostavku na tu funkciju.