latinica  ћирилица
01/12/2018 |  11:43 | Autor: RTS

Obradović: Odbrana presudila meč!

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović bio je zadovoljan igrom nacionalnog tima u pobjedi nad Poljskom 33:26 (13:14) na startu Evropskog prvenstva u Francuskoj.
Ženska rukometna reprezentacija Srbije (Foto: RSS / Promo) -
Ženska rukometna reprezentacija Srbije (Foto: RSS / Promo)

"Ne bih želeo da gledam samo drugo poluvrijeme jer sam bio zadovoljan i igrom u prvom. Promjenili smo odbranu, 6-0 se pokazala kao ona koja je donijela rezultat. Normalno je da bude teško na startu turnira, vidjeli ste meč Francuske i Rusije. Pobjeda je važna za stabilnost tima. Čeka nas ozbiljna Švedska sa kojom smo odigrali dva odlična meča u kvalifikacijama. Raduje me što ćemo u naredna dva meča igrati protiv predstavnika skandinavske škole, koji igraju jedan čist, lijep rukomet", rekao je selektor.

Katarina Krpež Šlezak briljirala je u duelu sa Poljakinjama postigavši 11 golova.

"Nismo krenule kako treba, bilo je potrebno vreme da se zagrijemo, bio je prisutan mali grč. Bitno je drugo poluvrijeme koje smo odradili kako treba. Odbrana je bila dobra, golmani isto tako, zaista sam srećna zbog pobjede. Nije lako postići 20 golova u jednom poluvremenu. Igramo dosta brže nego ranije. Moramo biti još disciplinovanije, ne smijemo da dozvolimo padove. Idemo korak po korak, nije lak put, ali vjerujem da možemo", istakla je Krpež-Šlezak.

Јovana Stoiljković imala je odličnu rolu u uvodnom trijumfu...

"U prvom poluvremenu je bilo malo komplikovano, ali smo se opustile u nastavku i uspjele da nađemo rješenja za Poljakinje", zaključila je Stoiljkovićeva.