latinica  ћирилица
01/12/2018 |  12:52 | Autor: Index.hr

Maradona: Finale u Madridu je sramota!

Argentinska legenda je ogorčen zbog toga što je Јužnoamerička fudbalska konfederacija (CONMEBOL) odlučila da se revanš finala Kopa Libertadores igra ne samo izvan Buenos Airesa, odakle su sudionici, nego i kontinenta za čiji naslov se bore River i Boka.
Dijego Maradona - Foto: AFP
Dijego MaradonaFoto: AFP

Nakon što je sačekuša navijača Rivera za igrače Boke otkazala revanš na stadionu Monumental, odlučeno je da se utakmica igra 9. decembrau Madridu, na Santiago Bernabeu.

"Ljut sam. Što će se dogoditi kada River sljedeći put bude gostovao kod Boke? Kako će trener i igrači ući na stadion?" govori legendarni Argentinac koji u ovom dvoboju nikako nije nepristrasan, jer je tokom karijere dva puta igrao za Boku.

Njegov klub zahtijevao je da se revanš ne igra i da mu se trofej dodijeli bez borbe, podsjećajući da je prije tri godine Boka izbačena upravo zato što su na njenom stadionu Bombonera igrači Rivera zasuti suzavcem kada se gradski derbi takođe igrao u elitnom kontinentalnom takmičenju. Maradona podsjeća na to:

"Sada navijači Rivera koriste suzavac protiv igrača Boke i onda se ljute kada Boka zbog toga bez borbe traži trofej. Pa prije tri godine River je zbog istog razloga i na isti način izbacio Boku i postao šampion Јužne Amerike!"

Obrušio se i na CONMEBOL:

"Njegov predsjednik Alejandro Domingez, zna li on uopšte što radi? Јa sad moram kompletnu porodicu voditi u Madrid da gledamo utakmicu. Ali lako je za mene, što ćemo s desetinama hiljada Argentinaca koji nemaju novca za takvo putovanje? U što smo se to pretvorili?