latinica  ћирилица
01/12/2018 |  20:46 ⇒ 21:28 | Autor: RTRS

Predstavnici UKC RS u posjeti maloj Nikoliji u bolnici u Sankt Peterburgu (FOTO)

Predstavnici UKC Republike Srpske posjetili su danas dječiju bolnicu Svete Marije Magdalene u Sankt Peterburgu gdje se na liječenju nalazi djevojčica Nikolija Kljajić iz Republike Srpske.
Nikolija Kljajić - Foto: RTRS
Nikolija KljajićFoto: RTRS

Bolnicu su posjetili banjalučki ljekari Slobodan Hajder, Vladimir Keča i Zoran Mavija, te Tamara Radlović, službenik za odnose s javnošću UKC RS.

Predstavnici UKC RS u posjeti maloj Nikoliji (Foto: RTRS)

Organizovan je sastanak sa zamjenikom glavnog medicinskog službenika Aleksandrovim Sergejem Vladimirovičem, kao i posjeta odjeljenja traumatologije, radiologije i hirurgije, gdje je djevojčica iz Republike Srpske Nikolija Kljajić na liječenju.

Nikolija je na terapiji u Sankt Peterburgu od 9. oktobra 2018. godine, a posljednja procedura u Protonskom centru planirana je za 10. decembar 2018. godine.

Predstavnici UKC RS u posjeti maloj Nikoliji (Foto: RTRS)

Roditelji djevojčice zahvaljuju predstavnicima UKC RS, ljekarima bolnice Marije Magdalene i MIBS. Sergeja Berezina, kao i zaposlenima u Predstavništvu Republike Srpske u Ruskoj Federaciji za pomoć i koordinaciju.

Nikolija Kljajić (Foto: RTRS)

Djevojčica je na liječenje u Rusiju stigla kao rezultat ranije postignutih dogovora predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika i bivšeg gubernatora Sankt Peterburga, a put u Sankt Peterburg finansirao je Kabinet predsjednika Dodika.