latinica  ћирилица
03/12/2018 |  14:38 ⇒ 15:40 | Autor: RTRS

U utorak promjenljivo oblačno sa slabom kišom

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra promjenljivo do pretežno oblačno vrijeme sa prolaznom slabom kišom prvo na zapadu, a tokom dana i u centralnim i istočnim predjelima.
Vrijeme - Foto: RTRS
VrijemeFoto: RTRS

Ujutro će biti pretežno oblačno u jugozapadnim, zapadnim i sjeverozapadnim krajevima, gdje će mjestimično biti kiša, dok će u ostalim predjelima biti uglavnom suvo uz umjerenu promjenljivu oblačnost i maglu u kotlinskim predjelima.

Tokom dana oblačnost sa zapada širiće se i na većinu krajeva, uslovljavajući mjestimično slabu kišu, a u centralnom pojasu i na jugozapadu umjerenu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Poslije podne na istoku i jugu biće kiša, dok će na sjeverozapadu i zapadu biti suvo. Do večeri u većini predjela preovladavaće suvo vrijeme, osim krajnjeg istoka gdje još ponegdje može biti mjestimično kiša.

Duvaće umjeren jugozapadni vjetar, u ostalim predjelima slab i promjenljiv, dok se uveče u centralnom i planinskom pojasu očekuje jak sjeverozapadni, na udare i olujni.

Јutarnja temperatura vazduha iznosiće od dva do osam stepeni, na jugu do 11, a dnevna od sedam do 13, na jugu do 15 stepeni Celzijusa, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.