latinica  ћирилица
03/12/2018 |  19:52 ⇒ 20:27 | Autor: SRNA

Sarajevo: Otvorena foto-izložba "Narodi Rusije"

Zamjenik ruskog ambasadora u BiH Petar Frolov večeras je u Sarajevu otvorio foto-izložbu "Narodi Rusije" koja na istorijski način predstavlja 46 naroda savremene Rusije.
Petar Frolov otvorio foto-izložbu "Narodi Rusije" - Foto: SRNA
Petar Frolov otvorio foto-izložbu "Narodi Rusije"Foto: SRNA

Frolov je istakao da svaki narod u Rusiji ima svoju kulturu, jezik, istoriju, te da svi daju svoj doprinos zajedničkom uspjehu.

"Svaki narod ima značaj i igra ulogu u životu zajedničke države. Nadam se da će izložba biti prikazana i u drugim gradovima u BiH, jer imamo veliki broj fotografija i bilo bi dobro organizovati veliku postavku", naglasio je Frolov.

Autor izložbe Željko Stojanović je rekao novinarima da je ova izložba organizovana sa ciljem da Rusija bude predstavljena iz neobičnog ugla.

"Predstavljeno je 46 naroda svih vjera i nacija kroz folklor, način života, rada i podneblja gdje žive sa nekim dodatnim istorijskim crtama koje upotpunjuju informaciju. Rusija danas ima 160 naroda, ima svoje hrišćanstvo, pravoslavlje, katoličanstvo, islam, budizam i tako dalje. Dakle, to je izuzetno bogata zemlja koja je u velikom zamahu na svim poljima u svijetu", istakao je Stojanović.

On je napomenuo da će izložba biti predstavljena i u Vlasenici, Mostaru, Srpcu i drugim mjestima, a do sada osim Sarajeva, predstavljena je i u Bijeljini.

Izložbu koja je otvorena u Školi stranih jezika "Skulplus" u Sarajevu posjetioci će moći da pogledaju do srijede, 5. decembra.