latinica  ћирилица
03/12/2018 |  20:11 | Autor: SRNA

Pristalice DF-a i večeras protestovale ispred Skupštine CG

Rukovodstvo i pristalice Demokratskog fronta /DF/, njih oko nekoliko stotina, okupili su se i večeras ispred zgrade Skupštine Crne Gore u Podgorici u znak protesta zbog hapšenja poslanika DF-a Nebojše Medojevića i naloga za hapšenje Milana Kneževića.
Protesti pristalica DF-a u Podgorici (foto: vijesti.me) -
Protesti pristalica DF-a u Podgorici (foto: vijesti.me)

Lider DF-a Andrija Mandić rekao je na večerašnjem skupu da DF-a vodi ozbiljnu političku akciju koja počiva na snazi naroda i da u narednim danima protesta očekuje većinsku Crnu Goru koja treba državu da "otrgne od mafije".

"Večeras nas ima više nego što nas je bilo juče, a manje nego što će da nas bude sutra uveče", poručio je Mandić.

Marina Medojević, supruga uhapšenog Nebojše Medojevića, rekla je da je njegovo privođenje udar na slobodu govora i da bi javnost trebalo da reaguje, bez obzira na politička uvjerenja.

Ona je istakla da u ovakoj situaciji treba zaboraviti podjele i programske različitosti.

Okupljeni demonstranti kratko su večeras blokirali saobraćaj u centru Podgorice, ali je sve proteklo mirno i bez incidenata.

Nakon što je Apelacioni sud Crne Gore odbio žalbe Medojevića i Kneževića i potvrdio odluku Višeg suda o određivanju pritvora do dva mjeseca, Mandić je saopštio da će protestovati svakodnevno od 18.00 do 20.00 časova.

Knežević, koji se nalazi u zgradi Skupštine Crne Gore, ranije je poručio da neće dobrovoljno otići u zatvor u Spuž, već samo mogu silom da ga odvedu.