latinica  ћирилица
04/12/2018 |  14:44 | Autor: SRNA

U srijedu sunčano uz umjerenu oblačnost

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH u srijedu se tokom dana očekuje sunčano vrijeme uz malu ili umjerenu oblačnost.
Oblačno vrijeme - Foto: RTRS
Oblačno vrijemeFoto: RTRS

Ujutro će biti svježije i oblačno, magla i niski oblaci mogući su oko rijeka i po kotlinama, dok će u višim predjelima i planinama biti umjerenog mraza, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana biće sunčano uz malu ili umjerenu oblačnost, osim kotlinskih predjela, gdje će se zadržavati niska oblačnost.

Duvaće vjetar sjeverozapadnog smjera, u planinama umjeren, na jugu će biti bure, dok će poslije podne vjetar biti slab i promjenljivog smjera.

Јutarnja temperatura vazduha iznosiće od minus tri do tri, na jugu do 10 stepeni Celzijusovih, dok će dnevna temperatura iznositi od tri do devet, na jugu do 15 stepeni Celzijusovih, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 13.00 časova: Bjelašnica nula, Čemerno, Han Pijesak i Sokolac pet, Foča i Višegrad šest, Sarajevo, Kalinovik i Gacko sedam, Mrakovica, Nevesinje i Srebrenica osam, Bijeljina, Doboj, Drinić i Zvornik devet, Banjaluka, Bileća i Ribnik 10, Krupa na Uni i Trebinje 11, Mostar 12 i Neum 13 stepeni Celzijusovih.