latinica  ћирилица
04/12/2018 |  14:47 ⇒ 14:47 | Autor: SRNA

"Prosvjeta": Arno Gujon u četvrtak u Brčkom

Francuski humanista Arno Gujon gostovaće u četvrtak, 6. decembra, na Ekonomskom fakultetu u Brčkom, najavljeno je danas na konferenciji za novinare brčanskog Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta".
Arno Gujon - Foto: RTRS
Arno GujonFoto: RTRS

Posjetu Gujona organizovala je "Prosvjeta" u saradnji sa "Konzervativnim klubom" iz Brčkog, a Gujonovo gostovanje zakazano je za 20.00 časova.

Predsjednik SPKD "Prosvjeta" Brčko Dragan Tomić istakao je da je povod za poziv bila inspiracija humanitarnim radom ovog francuskog humaniste.

"Arno Gujon je veliki humanista i prijatelj Srba, a mi smo iskoristili priliku da ga upoznamo, ostvarimo kontakt i naši sugrađani će imati priliku da ga vide i čuju sve o njegovom humanitarnom radu", rekao je Tomić.

Tomić je dodao da će Gujon brčanskoj publici u četvrtak predstaviti i svoju knjigu "Svi moji putevi vode ka Srbiji".

Predsjednik "Konzervativnog kluba" Cvijan Pajkanović ističe da su, osim Gujona, pozvani predsjednik Obrazovno-istraživačkog društva "Mihajlo Pupin" iz Beograda Aleksandra Ninković Tašić i autor emisije "Agape" Aleksandar Gajšek.

"Iako Gujon privlači najviše pažnje i drugi su gosti jako vrijedni jer pričaju o istoriji srpskog naroda, o zaboravljenim pričama, Mihajlu Pupinu, Nikoli Tesli i Milutinu Milankoviću. Aleksandar Gajšek u svojoj emisiji `Agape` donosi jednu antologiju srpskih umova današnjice i time nas poziva da uvidimo da imamo koga da slijedimo", napomenuo je Pajkanović.