latinica  ћирилица
04/12/2018 |  15:14 ⇒ 15:18 | Autor: SRNA

Zadovoljavajuće sprovođenje projekta restrukturisanja "Željeznica Srpske"

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić razgovarao je danas u Banjaluci sa delegacijom Svjetske banke, koja je kao zadovoljavajuće ocijenila sprovođenje projekta restrukturisanja "Željeznica Republike Srpske".
Neđo Trninić i delegacija Svjetske banke - Foto: SRNA
Neđo Trninić i delegacija Svjetske bankeFoto: SRNA

Iz resornog ministarstva je saopšteno da je Trninić sa delegacijom Svjetske banke, koju je predvodio vođa infrastrukturnih programa Svjetske banke za jugoistočnu Evropu Sajmon Elis, razgovarao o nastavku ovog projekta.

Trninić je informisao delegaciju da je u proteklom periodu broj zaposlenih u "Željeznicama Republike Srpske" smanjen za 603 radnika, te da su za 2.250 radnika izmirena sva dugovanja nastala u ranijim periodima, kao i da su prema 269 radnika djelimično izmirene obaveze i da će ovaj proces biti nastavljen i u narednom periodu.

On je dodao da će "Željeznice Republike Srpske" nakon mnogo vremena ispuniti svoj godišnji plan rada.

Trninić je naglasio da je podrška Svjetske banke ključna u ovom procesu, te da je potrebno nastaviti restukturisanje i modernizaciju "Željeznica Republike Srpske" kako bi se preduzeće dovelo u stanje solventnosti.

Predstavnici Svjetske banke predstavili su regionalni projekat "Program za omogućavanje trgovine i transporta", čiji je cilj unapređenje trgovine i transporta među zemljama zapadnog Balkana, kao i drugim Evropskim zemljama.

Ministarstvo saobraćaja i veza Srpske šansu za buduću saradnju sa Svjetskom bankom vidi u unapređenju putne infrastrukture, te razvoju vodnog i intermodalnog transporta.