latinica  ћирилица
04/12/2018 |  16:18 ⇒ 18:09 | Autor: RTRS

Migranti opljačkali kuću u Novom Gradu

Policija Srpske na području Novog Grada privela je dvojicu migranata zbog provale u kuću, u naselju Poljavnice. Nakon kriminalističke obrade, migranti su predati Graničnoj policiji BiH.

Migranti su provalili u kuću Mladena Starčevića iz Poljavnica, koji radi i boravi u Sloveniji. Mještani ovog naselja kažu da su u strahu, jer je blizu Una i granica sa Hrvatskom gdje migranti pokušavaju ilegalan prelazak.

- Ušli su unutra i provalili. Na sreću stigla je policija i odvela  ih, jer su imali dojavu obezbjeđenja iz kuće - kaže mještanin Miloš Popović, a na njegove riječi nadovezuje se komšija Miloš Starčević:

- Normalno da je problem kada provaljuju. To nije u redu i to treba riješiti što prije, jer to nije dobro za Republiku Srpsku, a ni za BiH.

Pripadnici Policijske stanice Novi Grad nakon dojave izvršili su uviđaj i u kući zatekli dvojicu migranata.

- Policija je zatekla lice B.E. rođeno 1990. godine, sa državljanstvom Egipta i lice B.A. rođeno 2000. godine, državljanin Alžira. Nakon čega smo ih lišili slobode. O navedenom događaju je obaviješten dežurni tužilac OЈT Prijedor koji je navedeni događaj okvalifikovao kao krivično djelo teška krađa - kaže Dragana Trivanovića, komandira Policijske stanice Novi Grad.

Nakon što dokazi budu kompletirani, protiv njih će biti dostavljen izvještaj nadležnom tužilaštvu zbog počinjenog krivičnog djela.