latinica  ћирилица
05/12/2018 |  07:50 | Autor: SRNA

Premijera filma "Kralj Petar Prvi"

Film "Kralj Petar Prvi" reditelja Petra Ristovskog večeras će u Beogradu biti premijerno prikazan na tri lokacije - u Centru "Sava", "Kombank dvorani" i u bioskopu "Sinepleks" u Tržnom centru "Ušće".
Kralj Petar Prvi, kadar (foto: Promo) -
Kralj Petar Prvi, kadar (foto: Promo)

Glavni producent i glumac Lazar Ristovski izrazio je uvjerenje da će ovaj film
postati bukvar iz koga će se učiti patriotizam, ljubav prema prijateljima, a i, kako je naveo, rediteljski zanat, saopštila je filmska ekipa.

"Ovo je, možda, i moj poslednji film i siguran sam da će biti upamćen po mnogo čemu, a najviše po kvalitetu", rekao je Ristovski.

Glumačku ekipu, osim Ristovskog u glavnoj ulozi kralja Petra Prvog, čine i mladi Milan Kolak u liku dobrovoljca Marinka Spasojevića, dok glavnu žensku ulogu tumači Danica Ristovski koja igra Makrenu Spasojević.

Aleksandar Vučković tumači lik mladog regenta Aleksandra, dječak Ivan Vujić igra Momčila Gavrića - najmlađeg oficira u Prvom svjetskom ratu, Radovan Raša Vujović tumači lik seljaka Živote, a mladi Marko Todorović igra princa Đorđa.

Uloge u filmu tumače još i Branko Јerinić, Pavle Јerinić, Svetozar Cvetković, Goran Šušljik, Tihomir Arsić, Slobodan Ćustić, Tanasije Uzunović, Marko Baćović, Ljubiša Savanović, Nebojša Kundačina i mnogi drugi.

Filmska ekipa, koju je činilo više od 100 glumaca i 7.000 statista, snimala je od 17. marta na mnogim autentičnim lokacijama i objektima po cijeloj Srbiji i na Krfu, sa ukupno 110 snimajućih dana.

Istorijska drama "Kralj Petar Prvi" će, nakon premijere u Beogradu, biti prikazana u svim većim gradovima Srbije.