latinica  ћирилица
05/12/2018 |  12:49 ⇒ 23:34 | Autor: RTRS

Izabrani delegati za Vijeće naroda Srpske i Dom naroda PS BiH

U Banjaluci je održana posebna sjednica Desetog saziva republičkog parlamenta na kojoj su izabrani delagati za Vijeće naroda i Dom naroda PS BiH.

Poslanici su na posebnoj sjednici izabrali pet srpskih delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH. Iz SNSD-a izabrani su Nikola Špirić, Lazar Prodanović, Dušanka Majkić i Sredoje Nović, te Mladen Bosić iz SDS-a.

Nakon izbora delegata u Dom naroda, poslanici su glasali za kandidate za Vijeće naroda Republike Srpske koje broji 28 delegata, i to, po osam Srba, Hrvata i Bošnjaka, te četiri iz reda ostalih.

Iz reda srpskog naroda izabrani su Živko Marjanc, Miroslav Lazarević, Vojislav Gligića, Dragan Ristić, Ognjen Tadić, Vukota Govedarica, Јasna Lukić i Slavko Dunjić.

Iz reda hrvatskog naroda izabrani su Nada Tešanović, Dragana Mikić, Zdenka Gojković, Ivo Bošnjak, Davor Čordaš, Ivo Kamenjašević, Đuro Ivanović i Ivo Mijić.

Za delegate iz reda bošnjačkog naroda izabrani su Faruk Đozić, DŽevad Mahmutović, Mihnet Okić, Muris Čirkić, Ahmet Čirkić, Alija Tabaković, DŽemaludin Šabanović i Igor Bošnjak.

Iz reda ostalih izabrani su Radenko Rikić, Danijel Puhalić, Јovana Čarkić i Franc Sošnja.

Poslanici su izabrali i Nebojšu Zgonjanina za generalnog sekretara Skupštine.

Narodni poslanici izabrali su predsjedavajuće i članove radnih tijela, skupštinskih odbora, Administrativne komisije i Zajedničke komisije Narodne skupštine Republike Srpske i Vijeća naroda Republike Srpske, ispred Narodne skupštine.

Nakon toga, poslanici su razmatrali Prijedlog zakona o republičkoj upravi.

Podsjećamo, poslanici su u nastavku prve redovne sjednice, izabrali potpredsjednike ove institucije.