latinica  ћирилица
05/12/2018 |  15:32 ⇒ 17:54 | Autor: RTRS

Zvornik: Četvoročlana porodica Bosnić iz Trnovice dobija novi dom

Zajedničkim snagama, Gradska uprava Zvornika, gradska Boračka organizacija i pojedinci finansiraju rekonstrukciju kuće četvoročlane porodice Bosnić iz Trnovice kod Zvornika. Domaćinstvo koje dvije decenije živi u teškom siromaštvu, dobiće krov nad glavom i život dostojan čovjeka.

"Teško je, ali živjeti se mora", kaže Јuro Bosnić, borac prve kategorije Vojske Republike Srpske, otac dvoje djece i suprug oboljele Dragane. Žive u neuslovnih 35 kvadrata, gladni nisu, ali sve drugo im nedostaje.

"Živimo od dnevnica, dječijeg dodatka od 30 KM i suprugine tuđe njege od 80 KM. Kada se nešto zaradi, tako se i kupi, za hranu snalazim se malo više, da se ne bude gladno, a ovo ostalo kad šta ima", priča Bosnić.

Inicijativa komšija da se Bosnićima pomogne urodila je plodom. Rekonstruiše im se porodična kuća, postavljena je nova stolarija, a dobiće i novi sprat i krov.

"Prije svega zahvalio bih Gradskoj upravi, Boračkoj organizaciji, Milanu Јoloviću Legendi, komandantu "Vukova sa Drine" koji je obezbijedio građu, Aleksandru Pisiću koji je poslao svoje radnike da pomognu u radovima", rekao je Radivoje Ristanović, predsjednik MZ Trnovica.

"Ovo nam je bio prioritet da uradimo zato što čovjek ima djecu, nema posla, radi na dnevnicama", navodi Lazar Ristić, predsjednik Boračke organizacije Zvornik.

Radovi bi trebalo da budu završeni do kraja godine, ali tu nije kraj pomoći ovom domaćinstvu.

"Gradska uprava u saradnji sa MZ Trnovica obezbijediće potreban ogrijev za ovu porodicu, tako da u tom smislu neće biti problema", istakao je Bojan Ivanović, zamjenik gradonačelnika Zvornika.

Јuro je zahvalan svima koji su pomogli i koji žele pomoći. Ova porodica Božić će dočekati u mnogoo boljim uslovima, a Nova godina za njih biće jedan novi početak.