latinica  ћирилица
05/12/2018 |  17:56 | Autor: SRNA

Vulin: Vojska samoproglašenog Kosova neprihvatljiva

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je danas na sastanku sa šefom Delegacije EU u Beogradu Semom Fabricijem da je formiranje vojske samoproglašenog Kosova neprihvatljivo za Srbiju i da je, u skladu sa Rezolucijom 1244, Kfor jedini garant bezbjednosti i najodgovorniji za održavanje mira i bezbjednosti na Kosmetu.
Aleksandar Vulin - Foto: SRNA
Aleksandar VulinFoto: SRNA

Vulin je ukazao da uvođenje stoodstotnih taksi na proizvode iz Srbije i BiH predstavlja još jedan akt samovolje predstavnika prištinskih vlasti koji označava kršenje regionalnih sporazuma o slobodnoj trgovini.

Iz Ministarstva odbrane Srbije je saopšteno da je Vulin zahvalio i evropskom komesaru za proširenje i susjedsku politiku Јohanesu Hanu na principijelnom stavu i pružanju podrške Srbiji po pitanju uvedenih taksi.

Vulin je istakao da Ministarstvo odbrane Srbije nastavlja saradnju sa EU u okviru Zajedničke bezbjednosne i odbrambene politike kroz angažovanje u misijama EU, pripremama za učešće u borbenoj grupi EU, pripremama za upućivanje civila u misije i učešćem u zajedničkim projektima sa Evropskom odbrambenom agencijom.