latinica  ћирилица
05/12/2018 |  19:11 ⇒ 06/12/2018 | 09:03 | Autor: Večernje novosti

Todorić: Ulazim u politiku, najlošiji smo u EU

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić, osumnjičen za milionske malverzacije u svojoj nekadašnjoj kompaniji, najavio je danas da će se politički aktivirati.

Todorić je u saopštenju naveo da će to učiniti da bi "promijenio katastrofalni položaj Hrvatske".

"Danas, nakon dvije godine mandata vlade Andreja Plenkovića, Hrvatska je socijalno, društveno i ekonomski potpuno uništena, devastirana, imamo haos i diktaturu, svakodnevno gledamo razaranje institucija, najlošija smo članica EU, zadnji smo po svim pokazateljima, na samom smo dnu. Hrvatska danas nije zemlja znanja, vladavine prava, nije zemlja koja brine o demografskom statusu, ekonomskom položaju građana niti same države", napisao je on u saopštenju.

On je dodao i da su prošle dvije godine "od početka otimačine Agrokora, monstruoznog kriminalnog projekta neviđenog u istoriji ovoga dijela EU", što je, kako je naveo, najbolji primjer koruptivne antinacionalne vlasti.

Nekada najmoćniji hrvatski privrednik izručen je 7. novembra Hrvatskoj iz Velike Britanije poslije godinu dana od kada je pobjegao u tu zemlju po izbijanju afere "Agrokor" u kojoj je osumnjičen da je nezakonito pribavio 1,142 milijarde kuna.