latinica  ћирилица
05/12/2018 |  20:16 ⇒ 06/12/2018 | 08:42 | Autor: ATV

Namješten konkurs u Inspektoratu Srpske (VIDEO)

Afera "konkurs" trese Inspektorat Srpske. Danijela Batar, koja je tek nedavno imenovana za v.d. direktora, odlučila je, čini se, da ostane u fotelji po svaku cijenu, pa je sebi, spekuliše se, namjestila konkurs za tu poziciju.
Danijela Batar (foto: ATV BL) -
Danijela Batar (foto: ATV BL)

Inspektorat je konkurs raspisao 12. oktobra i tada je pod uslovima za poziciju direktora stajala, između ostalog, školska sprema iz oblasti prirodnih, društvenih, tehnoloških ili tehničkih nauka. Batareva je konkurs ubrzo poništila i raspisala novi. Ovaj put sa drugim uslovima, koji predviđaju da direktor može da bude i lice koje je završilo medicinski fakultet, ali samo smjer farmacija. Upravo onaj koji je završila Batarova.

Posebni uslovi: Za radno mjesto direktor Republičke uprave za inspekcijske poslove.

VSS - 240 ECTS bodova, medicinski fakultet (studijski program farmacija), pravni fakultet ili ekonomski fakultet, najmanje tri (3) godine radnog iskustva u traženom stepenu obrazovanja, položen stručni ispit za rad u republičkim organima uprave.

Uprava Inspektorata je bez komentara. Ipak, izvor iz te institucije je potvrdio da je uslove konkursa Batarova prilagodila sebi. Iako je Batarova član njegove stranke, Petar Đokić nije želio ništa da komentariše. Lider socijalista komentar je izbjegao, pravdajući se da Inspektorat nije u njegovoj nadležnosti. Za sprovođenje konkursa, nadležna je Agencija za državnu upravu, iz koje stiže odgovor da je konkurs zatvoren juče, i da će o prijavama odlučivati konkursna komisija.

"Za konkurs u Inspektoratu prijavljena su četiri kandidata od toga su se dva kandidata prijavila elektronski pa očekujemo da u roku od sedam dana upotpune svoje prijave. Konkurs je zatvoren 4. decembra 2018. godine. Od Generalnog Sekretarijata Vlade smo u skladu sa procedurom tražili da nam dostavi tri člana konkursne komisije. Ostala dva ćemo imenovati sa liste eksperata," saopšteno je iz Agencija za državnu upravu.

Danijela Batar je na mjesto v.d. direktora Inspektorata Srpske, postavljena u maju ove godine, nakon što je dužnosti, na lični zahtjev, razriješen Predrag Tomić. Batarova je prethodno obavljala poslove fitosanitarnog inspektora.