latinica  ћирилица
06/12/2018 |  08:03 | Autor: SRNA

Promjenljivo oblačno i svježe

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti promjenljivo oblačno, suvo i svježe vrijeme sa dnevnom temperaturom od četiri do devet stepeni Celzijusovih.
Oblačno vrijeme - Foto: RTRS
Oblačno vrijemeFoto: RTRS

Ujutro vedro i prohladno, a u višim predjelima hladno uz slab do umjeren mraz. Biće magle i niske oblačnosti oko rijeka i po kotlinama. Na krajnjem zapadu i jugozapadu biće umjereno do pretežno oblačno, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Prije podne očekuje se povećanje oblačnosti na zapadu i jugozapadu prema centralnom pojasu, istoku i jugu. Od centralnih predjela na sjever i sjeveroistok biće sunčano uz malu ili umjerenu oblačnost.

Poslije podne na jugozapadu i zapadu preovladavaće oblačno, može pasti malo kiše, a na planinama u toj regiji provijavaće slab snijeg.

Duvaće slab istočni i sjeveroistočni vjetar, a u Hercegovini slaba do umjerena bura, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Sokolac minus 11, Čemerno i Bjelašnica minus osam, Ivan sedlo minus šest, Sarajevo, Srebrenica, Tuzla i Zenica minus pet, Banjaluka, Bijeljina, Višegrad i Јajce minus četiri, Gradiška, Mrkonjić Grad, Brčko i Livno minus tri, Prijedor i Sanski Most minus dva, Novi Grad i Bihać minus jedan, Trebinje dva, Mostar pet i Neum šest stepeni Celzijusovih.