latinica  ћирилица
06/12/2018 |  11:02 ⇒ 13:01 | Autor: SRNA

Opštinski odbori DNS-a Pale i Istočna Ilidža napustili stranku

Opštinski odbor DNS-a Pale jednoglasno je odlučio da istupi iz stranke i podrži novu političku partiju koja će biti okupljena oko Nedeljka Čubrilovića i Nezavisnog demokratskog kluba u Narodnoj skupštini Republike Srpske.
DNS - Foto: ilustracija
DNSFoto: ilustracija

Odluku su podržali svi funkcioneri, mjesni odbori, kao i tri odbornika ove stranke koji participiraju u Skupštini opštine Pale, saopšteno je iz Opštinskog odbora DNS-a Pale.

Paljanski DNS je na prethodnim izborima ostvario procentualno najbolji unutarstranački izborni rezultat u Republici Srpskoj, odnosno 4.465 glasova čime je postao najjača stranka u ovoj opštini.

"Bez obzira na sve ovo, rukovodstvo stranke na čelu sa predsjednikom Markom Pavićem nije našlo za shodno da pozove i čestita na ostvarenom izbornom rezultatu, a kamoli da konsultuje Opštinski odbor DNS-a Pale o daljim koracima i funkcionisanju strane", navodi se u saopštenju.

I članovi Opštinskog odbora Demokratskog narodnog saveza Istočna Ilidža jednoglasno su donijeli odluku o istupanju iz članstva ove stranke, zbog, kako je navedeno, nezadovoljstva radom i organizacijom DNS-a u proteklom periodu.
Iz stranke su istupili svi članovi koji su prisustvovali jučerašnjoj sjednici Opštinskog odbora DNS-a, što je više od 65 odsto ukupnog članstva ove stranke u Istočnoj Ilidži, saopšteno je iz Opštinskog odbora DNS-a.Odluku o istupanju iz stranke podržali su funkcioneri DNS-a iz Istočne Ilidže, kao i dio opštinskog i gradskog odborničkog kluba.

Tokom sjednice, kojoj nije prisustvovalo rukovodstvo opštinske organizacije DNS-a, razgovarano je o aktuelnoj političkoj situaciji nakon proteklih izbora i dešavanjima unutar stranke.

U saopštenju je istaknuto da će, sada već bivši članovi ove stranke, te funkcioneri svoj politički angažman nastaviti u novoj stranci, koja će biti formirana na temeljima Nezavisnog demokratskog kluba u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Članovi koji su prisustvovali jučerašnjoj sjednici podržali su ideje i viziju Nedeljka Čubrilovića i dali mu punu podršku u formiranju nove političke partije.