latinica  ћирилица
06/12/2018 |  15:07 ⇒ 15:34 | Autor: SRNA

Krišto: Izbor Savjeta ministara zavisi od dogovora političkih partija

Predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto izjavila je da je ovaj dom napravio sve poslovničke pretpostavke da počne izbor Savjeta ministara, ali da prethodno slijede dogovori političkih partija.
Borjana Krišto - Foto: RTRS
Borjana KrištoFoto: RTRS

"Slijede dogovori političkih stranaka, mora se dogovoriti program, odnosno način na koji će se raditi i od toga će zavisiti ko će biti parlamentarna većina", rekla je Krišto novinarima u Sarajevu.

Govoreći o izboru za predsjedavajućeg Predstavničkog doma, kao i radu u prethodnom mandatu, Krišto je naglasila da će se ponašati odogovorno, te da će učiniti sve ono što od nje očekuju "baza" i ljudi koji su joj ukazali povjerenje.

"Svi izabrani su dužni da se ponašaju odgovorno prema građanima BiH da bi njihov život bio dostojniji, prosperitetniji i da bi učinili iskorak koji je neophodan da se BiH napravi zemljom ravnopravnih naroda i građana koji u njoj žive", istakla je Krišto.

Ona smatra da bez zajedničkog rada i zalaganja svih, BiH ne može napraviti iskorak na reformskom putu, ali ni onaj evropski i evroatlantski.

Krišto je ponovila da je izbor Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH za HDZ i nju, kada je riječ o proceduri, bio legalan, ali da on nikada to neće biti za hrvatski narod i za ovu partiju.