latinica  ћирилица
06/12/2018 |  15:23 ⇒ 18:20 | Autor: RTRS

Dječije pozorište Srpske: Na repertoaru "Medvjedić Timotej"

Sutra je u Dječijem pozorištu Republike Srpske, na programu premijera lutkarske predstave „Medvjedić Timotej“ u režiji Јaroslava Antonjuka, rađena po tekstu Јana Vilkovskog. Glavne uloge povjerene su glumcima Aleksandri Spasojević, Đorđu Јankoviću i Saši Terziću.

Predstava „Medvjedić Timotej“ jedna je od najljepših i najdirljivih priča za djecu, koja govori o prijateljstvu, odgovornosti, potrazi za toplinom i razumijevanjem. Naslovni lik je očaravajući mali nestaško sa osjetljivom ličnošću, kao i običan dječak koji traži svoje vrijednosti, ali iznad svega želi da upozna svijet i da bude voljen.

- Ovo je i humana priča o odrastanju, određivanju djetetu sigurnih puteva, podučavanju toleranciji i poštovanju drugih, uključujući i životinje. Djeca od ranog uzrasta moraju da nauče, da životinje nisu igračke, i da treba da se brinu o njima -  naglasio je reditelj Јaroslava Antonjuka.

Poljski reditelj Јaroslav Antonjuk do sada je četiri puta režirao na sceni Dječijeg pozorišta Republike Srpske, a lutkarski komad "Medvjedić Timotej" je druga predstava u ovoj pozorišnoj sezoni.