latinica  ћирилица
06/12/2018 |  18:05 ⇒ 18:14 | Autor: SRNA

Dodik, Vučić, Kusturica i Biković čestitali "Sputnjiku" peti rođendan (VIDEO)

Novinska agencija "Sputnjik" obilježava pet godina rada, a video-čestitke povodom rođendana uputili su joj predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica i glumac Miloš Biković.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je iza "Sputnjika" pet veoma uspješnih godina i da je to agencija kojoj se vjeruje.

"Mislim da ste uvijek bili na pravom mjestu u pravo vrijeme i da ste uspjeli da informišete ljude o događajima i akterima tih događaja", naveo je Dodik.

On je poželio "Sputnjiku" sve najbolje u budućnosti, uz očekivanje da će biti još uspješniji.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je "Sputnjiku" pet godina rada, ističući da je taj medij veoma važan izvor informisanja.

On je rekao da poštuje stavove te agencije i da zbog mogućnosti da se nešto sagleda iz drugog ugla svakodnevno čita i ponekad sluša "Sputnjikove" vijesti.

Vučić je zahvalio "Sputnjiku" za, kako je rekao, dobar posao koji je ta agencija radila.

Kusturica je rekao da je "izbalansiran svijet dokaz da nam vrijedi to što imamo `Sputnjik`".

"Sretan rođendan i hvala Bogu da na ovom svijetu ima više, a posebno onih izvora koji vode računa o tome šta je istina, a šta nije. Živimo u vremenu u kojem elita, uglavnom finansijska i bankarska, stvara privid istine koja ne samo da nam ne odgovara, nego je najčešća vještačka i laž", naveo je Kusturica, čestitajući rođendan "Sputnjiku".

Biković je naglasio da je "Sputnjik" obilježio medijski prostor Srbije u proteklih pet godina i poželio agenciji još više uspjeha.

"Sputnjik" je osnovala međunarodna informativna agencija "Rosija sevodnja", a čine ga veb-sajtovi i radio-stanice na više od 30 jezika.

Agencija ima regionalna predstavništva u SAD, Kini, Velikoj Britaniji, Brazilu, Јapanu.

"Sputnjik" Srbija počeo je sa radom 2015. godine.