latinica  ћирилица
07/12/2018 |  10:33 ⇒ 10:41 | Autor: SRNA

Ustaški apologeta Leljak vraćen sa sidnejskog aerodroma

Romanu Leljku, ustaškom apologeti, istorijskom revizionisti koji tvrdi da je ustaški koncentracioni logor Јasenovac "samo mit", zabranjen je ulazak u Australiju.
Roman Leljak (foto:glas-koncila/B.Čović) -
Roman Leljak (foto:glas-koncila/B.Čović)

On je bio u avionu koji je sletio na aerodrom u Sidneju, nakon čega ga je obezbjeđenje privelo i ispitivalo pet časova.

Leljak je sproveden u hotel u sklopu aerodroma i potvrdio je za hrvatske desničarske medije da se vraća kući prvim slobodnim letom.

On je, zajedno sa još jednim ustaškim apologetom Igorom Vukićem, u četiri velika australijska grada - Sidneju, Melburnu, Kanberi i Pertu - trebalo da promoviše film i knjigu "Mit o Јasenovcu".

Leljak revidira istoriju, negira genocid ustaša nad Srbima, Јevrejima i Romima, te tvrdi da su zločine činili partizani, a ne ustaše.

Desničarski mediji tvrde da je Leljka "neko prijavio" i poslao australijskim vlastima kopije novinskih članaka i tekstove u kojima se ovaj revizionista "lažno ocrnjuje".

Sve više zemalja u svijetu zatvara vrata apologetama ustaškog pokreta - kontroverznom pjevaču Marku Perkoviću Tompsonu odavno je onemogućeno da nastupa bilo gdje van Hrvatske /izuzev u hrvatskim dijelovima Federacije BiH/, a sada se to sve češće dešava i kvaziistoričarima koje finansira hrvatska desnica.