latinica  ћирилица
07/12/2018 |  10:46 | Autor: SRNA

PU Gradiška - u novembru manje krivičnih djela za 35 odsto

Na području Policijske uprave Gradiška u novembru je zabilježeno za 35 odsto manje krivičnih djela u odnosu na isti mjesec prošle godine, rekao je načelnik ove uprave Miloš Brkić.
Policija Gradiška - Foto: RTRS
Policija GradiškaFoto: RTRS

Brkić je na konferenciji za novinare rekao da je u novembru u odnosu na uporedni period smanjen broj slučajeva narušavanja javnog reda i mira za 14,3 odsto, dok je broj evidentiranih saobraćajnih nezgoda veći za 13,9 odsto.

Stanje bezbjednosti u prošlom mesecu je na zadovoljavajućem nivou, nisu evidentirana krivična djela koja bi izazvala uznemirenost javnosti, niti narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Željko Puzić rekao je da su od ukupno evidentiranih 26 krivičnih djela, 23 krivična djela iz oblasti opšteg kriminaliteta, te po jedno iz oblasti privrednog kriminaliteta, zloupotrebe droge i protiv bezbjednosti saobraćaja.

Rasvijetljena su 24 krivična djela ili 92,3 odsto, dok je rasvijetljenost po nepoznatom izvršiocu 77,8 odsto. Teških krađa dogodilo se za 50 odsto manje nego u novembru prošle godine, a krađa za 71,4 odsto.

Načelnik Odjeljenja policije Dejan Trifković naveo je da je evidentirano 18 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, što je za 14,3 odsto manje u odnosu na uporedni period, a manji je i broj evidentiranih prekršaja za 36,1 odsto.

U novembru se dogodila 41 saobraćajna nezgoda, što je za 13,9 odsto više u odnosu na uporedni period kada je evidentirano 36 saobraćajnih nezgoda.

Evidentirana je jedna saobraćajna nesreća sa smrtno stradalim licem, te šest nezgoda u kojima je bilo teško povrijeđenih lica.

Iz saobraćaja je isključeno 127 vozača, od kojih 98 zbog vožnje pod uticajem alkohola.

Povodom predstojećih božićnih i novogodišnjih praznika, iz Policijske uprave Gradiška apeluju da se građani uzdrže od upotrebe vatrenog oružja i opasnih pirotehničkih sredstava, kao i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.