latinica  ћирилица
17/12/2018 |  09:07 ⇒ 14:07 | Autor: RTRS

Konsultacije o formiranju Savjeta ministara (FOTO)

U Sarajevu su održane konsultacije članova Predsjedništva BiH sa predstavnicima parlamentarnih političkih stranka. Tema razgovora je formiranje Savjeta ministara.
Članovi Predsjedništva BiH - Foto: klix.ba
Članovi Predsjedništva BiHFoto: klix.ba

Konsultacije Predsjedništva BiH sa delegacijom SNSD-a o izboru predsjedavajućeg Savjeta ministara, okončane su, a nakon sastanka nije bilo izjava za novinare.

I SDA je završila konsultacije, a predsjednik ove stranke Bakir Izetbegović rekao je da je Zoran Tegeltija mandatar za predsjedavajućeg Savjeta ministara. Dodao je da ipak treba sačekati sa formiranjem vlasti dok CIK ne donese odluku o načinu popunjavanja federalnog Doma naroda.

Bakir Izetbegović (Foto: RTRS)

Stav SDS-a je da predsjedavajući Savjeta ministara treba da bude iz srpskog naroda, izjavio je danas u Sarajevu predsjednik te stranke Vukota Govedarica.

Govedarica je novinarima nakon konsultacija SDS-a sa članovima Predsjedništva BiH u Sarajevu rekao da je SDS otvoren za razgovore sa svim strankama koje su dobronamjerne prema Republici Srpskoj.

Član Predsjedništva PDP-a Nenad Vuković izjavio je da mu je drago što će biti ispoštovano načelo rotacije i što će predsjedavajući Savjeta ministara biti iz reda srpskog naroda.

Nenad Vuković

On je rekao novinarima u Sarajevu da je PDP na današnje konsultacije sa članovima Predsjedništva BiH došao spreman da čuje prijedlog da Zoran Tegeltija bude predjsjedavajući Savjeta ministra, napominjući da je logično da SNSD daje predsjedavajućeg.

Lider SDP Nermin Nikšić istakao je nakon sastanka sa članovima Predsjedništva BiH da se o formiranju Savjeta ministara ne treba pričati dok se ne riješi pitanje Federacije BiH, odnosno dok se ne popuni Dom naroda FBiH.

Nermin Nikšić

– Treba sačekati da se tamo formira većina kako bi onda nastavili dalje razgovore – rekao je Nikšić.

Sastanke u zgradi Predsjedništva BiH u Sarajevu sazvao je predsjedavajući Milorad Dodik, a na njima su prisustvovali i članovi Predsjedništva BiH Šefik DŽaferović i Željko Komšić.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik ranije je rekao da će prijedlog ove stranke biti dosadašnji ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija.