latinica  ћирилица
04/01/2019 |  12:47 ⇒ 17:18 | Autor: RTRS

Za rekonstrukciju Muzeja savremene umjetnosti 480.000 KM

Vlada Srpske će za rekonstrukciju krova i adaptaciju prostorija Muzeja savremene umjetnosti izdvojiti 480.000 KM.
Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske - Foto: RTRS
Muzej savremene umjetnosti Republike SrpskeFoto: RTRS

Muzej savremene umjetnosti u ovu godinu ulazi sa velikim željama i planovima. Pripremaju se za rekonstruciju objekta koja počinje na proljeće.

- Ovoj rekonstrukciji prethodi izrada planova koji treba da obuhvate kompletnu rekonstrukciju zgrade, koja će se odvijati u više faze i najvjerovatnije će trajati više godina, nakon čega ćemo dobiti modernizovanu instituciju sa prostorom prilagođenim za razne izložbe koje su potrebne za savremenu umjetničku scenu, istakla je Sarita Vujković, direktor Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske.

U okviru novih prostora nakon rekonstrukcije planirano je i otvaranje biblioteke namijenjena studentima umjetnosti, ali i svim građanima.

- Ovo je jedna od reprezentativnijih ustanova u Srpskoj koja se već dokazala programskim djelom gostujućih i autorskih izložbi, nastupa na međunarodnog sceni i privlačenju stranih autora u Srpsku, gdje su građani mogli vidjeti različite izložbe i postavke, naglasila je Natalija Trivić, ministar prosvjete i kulture Republike Srpske.

U planu je i organizovanje stalne postavke koja će biti predstavljena publici početkom 2021. godine, povodom proslave 50 godina od osnivanja Muzeja.