latinica  ћирилица
06/01/2019 |  14:17 ⇒ 18:33 | Autor: SRNA

U ponedjeljak u mnogim mjestima ledeni dan

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH u ponedjeljak će biti promjenljivo oblačno i hladno vrijeme, a u mnogim mjestima očekuje se ledeni dan.
Zima - Foto: RTRS
ZimaFoto: RTRS

Ujutro će biti vrlo hladno uz promjenjljivu oblačnost i uglavnom suvo, a slabo provijavanje snijega očekuje se na krajnjem zapadu i u planinama na istoku.

Tokom dana očekuje se suvo vrijeme sa sunčanim intervalima, a prema večeri naoblačenje na sjeverozapadu i zapadu.

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena bura.

Јutarnja temperatura od minus osam do minus tri, na planinama minus 13, na jugu do jedan stepen, a najviša dnevna od minus pet do nula, na planinama minus devet, na jugu oko tri stepena Celzijusova.

U Republici Srpskoj i FBiH danas preovladava oblačno vrijeme, a slab snijeg pada mjestimično u centralnom planinskom pojasu. U centralnim predjelima i prema Semberiji ima mjestimične kiše, a na jugu ima sunčanih intervala.

Temperatura u 13.00 časova: Bjelašnica minus 11, Ivan Sedlo minus tri, Han Pijesak, Čemerno minus pet, Sokolac minus dva, Bugojno, Srebrenica, Gacko, Mrkonjić Grad, Nevesinje nula, Livno, Novi Grad, Sarajevo, Šipovo, Rudo, Krupa na Uni, Ribnik jedan, Višegrad, Bihać, Gradačac, Sanski Most, Tuzla dva, Bijeljina, Prijedor, Foča tri, Banjaluka, Brčko, Doboj, Srbac, Bileća četiri, Trebinje pet, Široki Brijeg sedam, Grude, Mostar osam, Neum devet stepeni Celzijusovih.

U utorak, 8. januara, jutro umjereno oblačno, suvo i veoma hladno, uz umjeren do jak mraz i s maglom oko rijeka i u kotlinama. Tokom dana biće sunčanih intervala, a poslije podne i uveče moguće je povećanje oblačnosti uz uslove za padavine.

Јutarnja temperatura od minus 10 do minus pet, na planinama oko minus 16, na jugu do minus jedan, a najviša dnevna od minus dva do dva, na sjeverozapadu i jugu do četiri, u višim predjelima do minus pet.

U srijedu, 9. januara, u toku noći biće oblačno sa padavinama prije podne. Tokom dana pretežno suvo na sjeveru, a popodne i prema večeri i u većini drugih predjela. Uveče i u noći novo naoblačenje na sjeveru. Јutarnja temperatura od minus četiri do jedan, na planinama oko minus sedam, a najviša dnevna od nula do pet, u višim predjelima do minus tri.

U četvrtak, 10. januara tokom noći biće oblačno sa padavinama, a na jugu suvo. U nižim predjelima moguće je novo formiranje sniježnog pokrivača, a u brdovitim i planinaskim predjelima povećanje njegovog nivoa. Јutarnja temperatura od minus sedam do minus dva, na planinama oko minus 10, a najviša dnevna od minus četiri do jedan, u višim predjelima od minus šest stepeni Celzijusovih.