latinica  ћирилица
06/01/2019 |  17:39 ⇒ 20:45 | Autor: RTRS

Osmoro djece Savkovića: Najveće bogatstvo što imamo jedni druge!

Slavica i Dejan Savković iz Dervente roditelji su osmoro djece, pet sinova i tri kćerke. Vaspitavaju ih u duhu pravoslavlja, s vjerom u Boga, a njihov dom je svakodnevno ispunjen grajom, osmjesima i radošću.

U domu Savkovića osjeti se porodična sreća i blagostanje i tako je svih 365 dana u godini, posebno tokom praznika jer im se vesele iz dubine svog bića. Taman kad vam u životu lađe potonu i izgubite vjeru u dobrotu, jedinstvo, marljivost i porodicu, baš tad treba da se sjetite ljudi koji na svojim plećima nose ogromna domaćinstva. Domaćin se mlad oženio, pa su ga i obaveze dočekale onako uz put, ali na sve je bio spreman i ništa mu danas nije teško. 

Mnogi će reći, kuća puna graje i smijeha. Јutra im počinju rano, a noći završavaju isuviše kasno, ali ne fali im ništa, dovoljno su vrijedni da se i s najvećim poteškoćama lako izbore. Kako sami kažu - uz Božiju pomoć!

Savkovići nisu čekali da im bilo šta padne s neba. Dejan je odrastao s dva mlađa brata, a nakon smrti oca preuzeo je porodični biznis, tako da su danas nadaleko poznati njihovi ćevapi i roštilj, te kore za pitu.

Ova vrijedna porodica čvrsto vjeruje u svakog svog člana. Tako marljivi i dobri stub su domaćinstva koje raste iz dana u dan. Najstariji, šesnaestogodišnji Јovan, svakodnevno zasuče rukave i pomaže roditeljima. 

Savkovići poštuju tuđe, ali najviše vole svoje. Redovno poste svi, iako su pravi majstori za roštilj. 

Iako mali, već su naučeni šta znači porodica i znaju da imaju najveće bogatstvo to što imaju jedni druge.