latinica  ћирилица
07/01/2019 |  11:53 | Autor: B92

Srbi kreću u pohod na glavni žrijeb Australijan opena

U noći između nedjelje i ponedjeljka po srednjoevropskom vremenu počinju kvalifikacije za Australijan open.
Australijan open (Foto: australianopenresults.com) -
Australijan open (Foto: australianopenresults.com)

Srbija će u kvalifikacijama u Melburnu imati predstavnike u obje konkurencije.

Prvog dana na terenu će se naći troje srpskih igrača – međusobni duel igraće Nikola Milojević i Peđa Krstić, što znači da će Srbija sigurno imati barem jednog predstavnika u drugom kolu. Njihov duel počeće oko sedam ujutru po našem vremenu.

Nekoliko sati ranije na terenima Melburn parka naći će se i Olga Danilović, koja se će se sastati sa Igom Sjvatek, 17-godišnjakinjom iz Poljske koja zauzima 186. mjesto na WTA listi.

Osim njih, nastup na prvom Grend slemu sezone pokušaće da izbore Dejana Radanović (protivnica će joj biti Vitalija Djatčenko), kao i Ivana Јorović koja na startu igra sa Kineskinjom Sinjun Han, trenutno 159. na svijetu.

Viktor Troicki će poslije mnogo vremena igrati kvalifikacije u Australiji, ali neće imati lak posao – rival mu je Nikola Mau. Francuz je pao na 190. poziciju, ali je daleko kvalitetniji igrač od onoga što kaže plasma. Miomir Kecmanović 16. je nosilac u kvalifikacijama i igraće na startu sa Đanlukom Kincijem, 22-godišnjim Italijanom koji je 155. na ATP listi.

Glavni žrijeb Australijan opena počinje 14. januara.