latinica  ћирилица
07/01/2019 |  14:33 | Autor: SRNA

Kontrolom migranata otkriveno osam falsifikovanih dokumenata

Pripadnici Granične policije BiH otkrili su osam falsifikovanih dokumenata kod stranih državljana na graničnim prelazima na izlasku iz BiH tokom 4, 5. i 6. januara.
Granična policija (Foto: Granična policija BiH) -
Granična policija (Foto: Granična policija BiH)

Na graničnom prelazu Gradiška kontrolom troje stranih državljana otkriveni su falsifikovani pasoši Bugarske.

Pregledom prtljaga na drugoj liniji graničnih provjera nađeni su originalni dokumenti na osnovu kojih je utvrđeno da je riječ o državljanima Sirije, saopšteno je danas iz Granične policije BiH.

Službenici jedinice granične policije Gradiška otkrili su još tri falsifikovane lične karte Španije, a pregledom osoba nađene su potvrde o namjeri podnošenja zahtjeva za azil u BiH, te je ustanovljeno da je riječ o državljaninu Irana i dvoje državljana Makedonije.

Ova lica kontrolisana su u autobusima koji su iz Sarajeva saobraćali za Beč i Zagreb.

Prema nalogu tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci, protiv stranih državljana biće dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu falsifikovanje dokumenata.

Na Međunarodnom aerodromu Banjaluka, na letu za Brisel, otkrivene su falsifikovane lične karte Češke i Španije koje su na uvid dala dvojica stranih državljana, rekavši da dolaze iz Irana.

Za ličnu kartu Češke utvrđeno je da je potražuje Interpol kao ukraden/izgubljen dokument.

Svi strani državljani predati su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na dalje postupanje.

Službenici Јedinice Granične policije Bijeljina 5. januara uhapsili su državljanina Srbije čiji su inicijali S.K. /36/ za kojim je Interpol Beč raspisao potjernicu zbog nezakonite trgovine narkoticima.

Ovo lice kontrolisano je na ulasku u BiH na prelazu Rača i predato službenicima Sudske policije Suda BiH.

Dan ranije, 4. januara službenici ove jedinice pri izlasku iz BiH na prelazu Popovi uhapsili su lice I.H. /56/ koje potražuje Osnovni sud Brčko distrikta zbog falsifikovanja dokumenata.

Riječ je o državljaninu BiH koji je predat službenicima Sudske policije u Brčkom.

Prilikom ulaska u BiH na prelazu Rača 3. januara uhapšena je državljanka BiH i Izraela čiji su inicijali R.A. /41/ za kojom je Opštinski sud u Orašju raspisao potragu zbog falsifikovanja dokumenata.

Uhapšena je predata sudskoj policiji u Tuzlanskom kantonu.