latinica  ћирилица
08/01/2019 |  16:38 ⇒ 20:05 | Autor: SRNA

Gacko: Uhapšena tri lica zbog šverca 240 kilograma skanka

Policija iz Gacka oduzela je više od 240 kilograma skanka i uhapsila dva lica iz Federacije BiH i jedno iz Crne Gore, rekao je načelnik trebinjske Policijske uprave Žarko Laketa.

Laketa je rekao da su policijski službenici na osnovu operativnih saznanja sinoć oko 3.00 časa na magistralnom putu M-20, na raskrsnici Brojači kontrolisali putnički automobil "mercedes" kojim je upravljalo lice iz Zenice čiji su inicijali K.B. /26/, a sa kojim se nalazilo i lice A.M. /40/ iz istog grada.

On je na vanrednoj konferenciji za novinare u Trebinju pojasnio da su policajci dok su kontrolisali "mercedes" uočili vozilo "reno trafik" koje se okrenulo na putu, te krenulo prema selu Mihovljače, pokušavajući da pobjegne.

Policajci su uspjeli da zaustave "reno" i utvrdili da njime upravlja lice iz Crne Gore čiji su inicijali M.G. /49/, a kontrolom je na zadnjem sjedištu vozila uočeno više najlonskih vreća u kojima se nalazilo oko 240 kilograma skanka.

Laketa je rekao da dosadašnja saznanja navode na pretpostavku da je droga bila namijenjena tržištu Federacije BiH, te da pretpostavlja da je tržišna vrijednost zaplijenjene droge ogromna.

"Lice koje je prevozilo zaplijenjeni skank je tokom kriminalističke obrade reklo da je trebalo da do Sarajeva prebaci ovu drogu za 10.000 evra", pojasnio je Laketa.

On je rekao da će ovaj slučaj preuzeti Specijalno tužilaštvo u Banjaluci, a istragu će sa trebinjskom Policijskom upravom sprovoditi Odjeljenje za organizovani i teški kriminalitet Uprave u Banjaluci.

Laketa je dodao da sve što trebinjska Policijska uprava radi, radi po utvrđenim planovima, koji, kako je rekao, daju rezultate.

"Trebinjska Policijska uprava je prošle godine, u poređenju sa 2017, imala značajne zapljene droge - 90 kilograma marihuane, 270 grama kokaina, 164 grama amfetamina, 37 grama hašiša, 3,2 grama heroina, te šest komada ekstazija", podsjetio je Laketa.