latinica  ћирилица
10/01/2019 |  08:06 | Autor: SRNA

Oblačno sa susnježicom i snijegom

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će preovladavati oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom u većini krajeva, a najviše će ga biti na istoku i planinama.
Oblačno - Foto: RTRS
OblačnoFoto: RTRS

Tokom dana biće oblačno vrijeme mjestimično sa snijegom, jedino će na krajnjem jugu biti promenljivo oblačno i bez padavina, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša dnevna temperatura iznosiće od minus dva do tri stepena Celzijusova.

Očekivana visina novog snježnog pokrivača od dva do osam, ponegdje do 10 centimetara.

Vjetar slab do umjeren, u zapadnim područjima i pojačan sjevernog smjera, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura u 7.00 časova: Bjelašnica minus 11, Čemerno minus šest, Han Pijesak minus pet, Rudo i Sokolac minus tri, Gacko, Novi Grad i Višegrad minus dva, Foča, Mrkonjić Grad, Krupa na Uni, Bugojni, Sarajevo, Gradačac i Livno minus jedan, Banjaluka, Šipovo, Bijeljina, Srbac, Prijedor, Zvornik i Tuzla nula, Brčko, Doboj, Zenica i Bihać jedan, Bileća dva, Trebinje četiri i Neum šest stepeni Celzijusovih.

Visina snijega: Han Pijesak 73, Čemerno 37, Sokolac 27, Bileća 25, Foča i Šipovo 20, Mrkonjić Grad i Gacko 19, Višegrad 15, Rudo 14, Bijeljina i Doboj osam, Zvornik pet, Krupa na Uni tri, Trebinje dva i Novi Grad jedan centimetar.