latinica  ћирилица
10/01/2019 |  12:22 ⇒ 12:22 | Autor: TANЈUG

Komemoracija Šekularcu, oproštaj od neponovljivog šarmera

Komemoracija povodom smrti legendarnog fudbalera Dragoslava Šekularca održana je u Medija centru stadiona "Rajko Mitić". Na mjestu gdje je čuveni dribler dizao publiku na noge od njega su se oprostili porodica, prijatelji, bivši saigrači i brojni asovi.

- Opraštamo se od Šekularca, virtuoza fudbala, dio bogate istorije Zvezde koju je i sam stvarao. Majstorstvo na terenu prenio je i kao trener. Mnogo je toga uradio i postigao, nemoguće je to riječima opisati. Ljudi su ga voljeli, navikao je Zvezdinu publiku na majstorstvo, zato i ona danas traži takve. Bio je igrač – šmeker, šaljivdžija i boem, prava inspiracija mnogima - rekao je predsjednik FK Crvena zvezda Svetozar Mijailović.

On je dodao da je klub ponosan na Šekularca, drugu Zvezdinu zvijezdu, i da ima velike zasluge što je Crvena zvezda najgledaniji klub u ovom dijelu Evrope.

Aleksandar Marković teško je podnio odlazak bivšeg saigrača.

- Tužan je dan za sve Srbe i zvjezdaše, od danas će Dragoslav biti na zvjezdanom nebu. Tu i pripada... Imao sam sreću da igram sa njim, vječno će živjeti legenda njegovih anegdota - rekao je Marković.

Boško Đurovski u jako emotivnom izlaganju podsjetio je koliki trag je ostavio Šekularac.

- Imao sam čast da me treniraš, fudbal je za tebe bio jednostavan. Zahvaljujući Šekiju, otac i ja smo postali zvjezdaši... U Zvezdi su bili veliki igrači, fudbalski džentlmeni, geniji, kobre, majstori, ali, Šeki, niko nije bio kao ti. Dribling je u fudbalu sve, a tu je bio najbolji - poručio je Đurovski, poslije čega je nastao veliki aplauz.

U čast popularnog Šekija, koji je preminuo u subotu u 82. godini, emitovan je i dokumenatarac u kom je prikazana njegova bogata karijera.

Događaju su prisustvovale legende crveno-bijelih Vladimir Petrović Pižon, Dušan Savić, Zoran Filipović, Јovan Kule Aćimović, Stanislav Karasi, čelnici kluba, Nebojša Čović, Zoran Moka Slavnić, potpredsjednici Fudbalskog saveza Srbije Marko Pantelić i Nenad Bjeković, selektor Mladen Krstajić, Ilija Petković i mnogi drugi.

Dragoslav Šekularac biće danas sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.