latinica  ћирилица
11/01/2019 |  08:05 ⇒ 08:16 | Autor: B92

Marej u suzama najavio penziju poslije Vimbldona!

Britanski teniser Endi Marej imao je veoma emitovnu konferenciju za medije u Melburnu gdje je najavio da bi Vimbldon mogao da mu bude poslednji turnir u karijeri.
Endi Mari (Foto: Tanjug/ AP Photo/Mark Baker) -
Endi Mari (Foto: Tanjug/ AP Photo/Mark Baker)

Marej je u nekoliko navrata imao suze u očima dok je pričao o problemu s kukom koji ga muči prethodne dvije godine.

"Ne osjećam se dobro. Mučim se dugo vremena i propatio sam mnogo poslednjih 20 mjeseci. Uradio sam gotovo sve kako bi se osjećao bolje, ali nije pomoglo. Bolje sam nego prije 12 mjeseci, ali osjećam i dalje dosta bola", rekao je Mari novinarima u Melburnu.

Nekadašnji najbolji teniser svijeta odigrao je u 2018. nekoliko turnira, ali jasno je bilo da nije ni blizu stare forme.

"Moram da stavim tačku na igranje zato što igram, a nemam pojma kada će bol da nestane. Mislim da mogu da igram do Vimbldona, odnosno i taj turnir, a onda bih volio da završim karijeru. Takođe, nisam siguran u vezi te odluke", kazao je Marej.

Endi je trenutno 230. igrač svijeta, a u prvom kolu Australijan opena sastaje sa Robertom Bautistom Agutom. Prema njegovim riječima Australija bi isto mogla da bude posljednja stanica za njega.

"Da, postoji šansa za tako nešto. Nisam siguran da li sam u stanju da igram pod bolom novih četiri ili pet mjeseci".

Mari je u karijeri osvojio tri Gren slema i spada među tenisere koji su obilježili najveću epohu u istoriji svjetskog tenisa.