latinica  ћирилица
11/01/2019 |  08:14 | Autor: TANЈUG

Srbija protiv Rusije na startu

Rukometna reprezentacija Srbije mečom protiv Rusije u Berlinu započinje nastup na Svjetskom prvenstu, na kome je, prema rečima selektora Nenada Peruničića, glavni cilj plasman u drugi krug iako je ekipa znatno podmlađena. Utakmica između Srbije i Rusije igra se od 18 sati.
Rukometna reprezentacija Srbije (foto: rss.org.rs) -
Rukometna reprezentacija Srbije (foto: rss.org.rs)

Nenad Peruničić, kao igrač osvajač dvije svjetske bronze sa nacionalnom selekcijom, kaže da će sve osim toga biti neuspjeh i njegova odgovornost.

"Prolazak u drugi krug je naša ambicija. Sve što bi bilo drugačie je moja odgovornost i veliko razočaranje za mene i za sve igrače. Nismo gledali slabije ili jače protivnike, uvijek će biti isti pristup. Nemamo pravo na drugačije razmišljanje", rekao je Peruničić.

Kako je naglasio, bez obzira što ima dosta mladih igrača to ne znači da imaju vrijeme.

"Ovi momci su dobili priliku koju moraju da poštuju. Moraju odmah da pokažu zbog čega su tu. Porazi su moji porazi, a pobjede su pobjede igrača".

Pobjedu priželjkuje već u prvom meču protiv Rusije.

"Lijepo je doći poslije toliko godina na jednu ovako veliku scenu. Igrači su svjesni da mi ovde nismo došli da bismo se samo, eto tako, pojavili. To im je potencirano, imamo ambiciju već od prve utakmice sa Rusijom u kojoj želimo pobjedu".

Krilni rukometaš Nemanja Ilić, jedan od iskusnijih u timu, sa nestrpljenjem čeka duel sa Rusima.

"Momci su uzbuđeni, željni igranja, svako prvenstvo je novo dokazivanje. Kroz maglu se sjećam prošlog duela sa Rusima, jako bitna utakmica je i sada, iako fokus ne smije da bude samo na njima. Biće teško, vodiće se velika borba za treće mjesto, a pokušaćemo da iskoristimo šansu i protiv Francuza i Nijemaca", rekao je Nemanja Ilić.

Očekuje se da će hala u Berlinu biti popunjena do poslednjeg mjesta.

"Sigurno će biti lijepo, Njemačka je zemlja rukometa i čeka nas fantastična atmosfera. Nadam se da ćemo odgovoriti na najbolji način", zaključio je on.

Utakmica između Srbije i Rusije igra se u petak od 18 sati. 

U istoj grupi su još domaćin Njemačka, branilac trofeja Francuska, Brazil i Ujedinjena Koreja, a tri najbolja idu u drugi krug.