latinica  ћирилица
11/01/2019 |  11:41 ⇒ 11:42 | Autor: B92

Melburn: Srbija sa sedam tenisera u glavnom žrijebu

Zahvaljujući uspjehu Miomira Kecmanovića i Viktora Troickog u kvalifikacijama, Srbija će u muškoj konkurenciji imati čak sedmoricu tenisera na Australijan openu.
Novak Đoković - Foto: AP
Novak ĐokovićFoto: AP

Kecmanović je u poslednjoj rundi kvalifiakcija pobijedio Brazilca Tijaga Monteira 6:2, 6:1, dok je Troicki bio bolji protiv Darijana Kinga sa Barbadosa sa 6:2, 3:6, 6:3.

Tako će u prvom kolu prvog Grend slema sezone Kecmanović igrati protiv iskusnog Španca Fernanda Verdaska, a i Troicki će za rivala imati Španca – Roberta Karbaljesa Baenu.

Srbija ima još petoricu takmičara u muškom singlu – Novak Đoković koji će igrati protiv Mičela Krugera (SAD), Filip Krajinović igra protiv Marka Čekinata (Italija), Dušan Lajović protiv Pabla Kuevasa (Urugvaj), Јanko Tipsarević protiv Gregora Dimitrova (Bugarska), a Laslo Đere protiv Јevgenija Donskoja (Rusija).

S druge strane, u ženskoj konkurenciji Srbiju će predstavljati samo Aleksandra Krunić jer je Ivana Јorović zaustavljena na posljednjoj prepreci kvalifikacija porazom od Harijet Dart iako je dobila prvi set sa 1:6, 6:3, 6:1.

Australijan open startuje u ponedjeljak i igra se za nagradni fond od 29.687.000 dolara.